Den sønderjyske by, Haderslev, har gjort en kæmpe indsats for skaterne. De har brugt 34 millioner og bygget en 4500 km2 skaterpark. Og det har givet genlyd Internationalt. Parken er bygget op i beton og stål, og den har alle de forhindringer en god skaterpark skal have. Det fede ved StreetDome er, kan den give det danske vejr fingeren; den er nemlig delvist overdækket. Der er fedt for skaterne, der ikke behøver at blive forhindret af det, til tider tvivlsomme danske vejr. Det er også et bevis på, at designerne bag ved, hvad de har med at gøre, og at funktionalitet går forud for design. De har nemlig haft skaterne og deres sport i fokus og bygget et fedt anlæg, der passer til dem. StreetDome kan ikke kun bruges til skating. Domen gemmer også på faciliteter, der kan bruges til basket, disc golf, rulleskøjter, parkour, klatring, BMX og meget andet.

En lang process

Det har taget 10 år at få StreetDome op og stå. Alle med en forkærlighed for skateboarding kan takke ildsjælen Morten Hansen. Det var hans tanke fra 2004, der i 2014 blev til virkelighed. Vejen til den færdige StreetDome har været lang og hård, men den har været det hele værd; for nu står den der, og skatere i hele verden har mulighed for at udnytte og bruge StreetDomes fede muligheder.

Store ambitioner

Visionen og ambition med at lave StreetDome var sætte nye standarter og skabe nye muligheder for en sport som skateboading. Når du besøger StreetDome, finder du alle mulige forskellige typer. For det er et mødested for alle, hvor forskellige kulturer, aldre og køn mødes og bliver blandet. StreetDome er stedet, hvor ungdomskulturen bliver skabt og udviklet.

Lyden om StreetDome har også nået den kendte skater, Tony Hawk. Han lagde i forbindelse med løbet Gumball 3000 vejen forbi, for at prøve betonen og få fart under hjulene.